110 let TD Dovje – Mojstrana

V zgornje savski dolini je bil 7. julij posebno slovesen dan: pred vhodom v Mojstrano so slovesno odprli novo,  lično urejeno  vstopno točko. Parkirišče TOPOLINO je od sedaj naprej tudi INFO TOČKA za vse, ki jih zanimajo turistične informacije za celotno zgornje savsko dolino. Turisti bodo tu dobili prospektni in propagandni material, med prvimi bo obiskovalcem na voljo tudi letak GTZ s prireditvami TD na Gorenjskem.

Na slavnostni večer je bila v Kulturnem domu na Dovjem  slavnostna seja ob 110. obletnici društva s kulturnim programom – enodejanko “Leta 1933”, ki se je dogajala v gostilni “pr’ Šmercu”. Nastala je pod peresom Franceta Voge, ki je bil pred leti tudi član UO GTZ. Aktualni predsednik TD Dovje – Mojstrana, Matjaž Podlipnik, je na kratko opisal zgodovino društva: prvi turisti so bili romarji, ki so po dolini romali na  sv. Višarje in že leta 1923 je bila Mojstrana pravo letovišče.

Hotel Triglav je bil prvi hotel v takratni destinaciji Kranjska Gora in je veljal za moderno  letovišče, ki so ga obiskovali visoki gostje. Predsednik TD je poudaril, da so zelo hvaležni lepi podpori občine Kranjska Gora. Gospod župan, Jani Hrovat pa je izrazil zahvalo vsem članom TD, da se doline pod Triglavom razvijajo in napredujejo z veliko pomočjo TD Dovje-Mojstrana. Z dobro voljo, energijo se po celi občini stvari premikajo na bolje in v tem se kaže tudi obisk turistov. Tudi predsednica TD Kranjska Gora Klavdija Gomboc  je vsem članom čestitala ob visokem jubileju  z željo po dobrem sodelovanju tudi v bodoče. Program se je zaključil s podelitvijo priznanj TZS, ki jih je zaslužnim članom podelil podpredsednik TZS, Jože Prah. Predsednik TD Dovje – Mojstrana pa je  podelil še priznanja  zaslužnim članom društva, ki se trudijo, da turizem dvignejo na nivo, ki si ga ti kraji zaslužijo.

Priznanje Gorenjske turistične zveze jim bo podeljeno na srečanju turističnih delavcev gorenjske, 7. oktobra v Gorenji vasi.

110dovjeMojstrana 110dovjeMojstrana1 110dovjeMojstrana3 110dovjeMojstrana4