45. srečanje turističnih delavcev Gorenjske v Kranjski Gori

 

Turistično društvo Kranjska gora, ki letos praznuje 111 let delovanja je skupaj z Gorenjsko turistično zvezo pripravila že 45. srečanje turističnih delavcev Gorenjske v dvorani Vitranc v Kranjski gori. Pred uradnim kulturnim programom so si predstavniki Turističnih društev Gorenjske ogledali Liznjekovo domačijo, cerkev Marije Vnebovzete in center Kranjske gore. Ob pestrem kulturnem programu in pozdravnimi govori organizatorjev in gostov so podelili tudi priznanja v posameznih kategorijah. 

Priznanje GTZ za dolgoletno uspešno delo in prispevek k razvoju turizma na Gorenjskem so prejeli zaslužni člani: Marinka Mohar iz TD Šenčur, Alenka Bole Vrabec in Mojca Žula iz TD Radovljica, Janez Pikon iz TD Bohinj, Jože Brudar iz TD Rateče-Planica, Jernej Kosmač iz TD Tržič, Cveta Tušek in Frenk Dolenc iz TD Stari vrh, Franc Žerovc iz TD Bled in Vinko Potočnik iz TD Kokrica. 

TD Bohinjska Bela je prejelo priznanje za 20 let uspešnega dela. 

V kategoriji manjših mest je prejela priznanje Gorenja vas, v kategoriji drugi kraji Cegelnica iz občine Naklo in v kategoriji hribovski kraji Šenturška gora iz občine Cerklje.

 V kategoriji izletniški kraji pa so prejeli priznanja: Srednja vas iz občine Šenčur, Studor v Bohinju, Rateče, Mojstrana, Gozd Martuljek, Kupljenik, Jelendol- Dolina, Četena Ravan, Mošnje, Sorica.

 Za najlepše gorenjske nageljne pa so priznanja prejeli: Darinka Mrak iz Gabrške gore, Jure Kavalar iz Rateč in Leja Pogačar iz Sela pri Žirovnici.

  Foto: Damijan Janežič

Prejemniki priznanj za urejena mesta in vasi.
Prejemniki priznanj za urejena mesta in vasi.
Lucija Kavčič, predsednica GTZ in Marsel Gomboc.
Lucija Kavčič, predsednica GTZ in Marsel Gomboc.
Turistični delavci so si ogledali Liznjekovo hišo - muzej.
Turistični delavci so si ogledali Liznjekovo hišo – muzej.
 Klavdija Gomboc je turistične delavce popeljala na ogled Kranjske gore.
Klavdija Gomboc je turistične delavce popeljala na ogled Kranjske gore.