Nekategorizirano

Dan teric v Davči

Turistično društvo Davča vas vabi na 37. tradicionalno kulturno-etnografsko prireditev Dan teric v Davči. Ponovno se bomo zbrali v idiličnem okolju Pr Vrhovcu – Davča 17.

V soboto nas čaka prav poseben dogodek – srečanje članic Gasilske zveze Gorenjske, z začetkom ob 18.00. Prav tako pa si bo med 18:00 in 20:30, možno na Vrhovčevi šupi, ogledati film Od bilke do platna, kjer je predstavljen proces predelave lanu v Davči.

Od 21:00 dalje pa nas bo, pod velikim šotorom, zabaval energije poln Ansambel Gregorja Kobala.
V nedeljo ob 14:00 se prireditev nadaljuje s slovesno otvoritvijo Pihalne godbe Železniki, mažoretkami ter pozdravnimi govori. S prav posebno glasbeno točko pa nas bodo razveselili tudi domači fantje pod vodstvom Marka Bevka.

Etnografski prikaz predelave lanu se bo pričel ob 15:00, kjer se bomo skupaj sprehodili po domačiji ter ob fizičnem prikazu postopka pridelave lanu, ki ga bodo izvedli naši vaščani, ogledali težko ročno delo, ki so ga opravljali naši predniki. Kmalu za tem se nam pridruži Ansambel Banovšek, ki nas bo zabaval od 17:00 do poznih večernih ur. 
Ob vsem tem dogajanju si boste lahko ogledali tudi različne domače izdelke, ki jih bodo pripravili obrtniki, se posladkali s točenim sladoledom, se nasitili s čevapčiči ter poklepetali s prijatelji ob kozarcu osvežilne pijače. Manjkal ne bo niti bogat srečelov!

Urednica spletne strani.