Drobni nasveti za zdrav pridelek v domačem sadno – zelenjavnem vrtu.

🍎🍏🍐🍓🍒🥒🥬🥦🧅🥔🧄🥕🌽🌶
Vabljeni na zanimivo predavanje, v torek, 29. marca 2022, ob 18. uri na Kokrici, v prostorih Turističnega društva Kokrica. Predaval bo Jan Bizjak.
Kontakt za dodatne informacije: GTZ, Mirjam Pavlič 031 698 627

Z nami bo odličen predavatelj, ki nas bo popeljal v svet sadno-zelenjavnega vrta. Se sprašujete kako si sami pridelati čim boljši pridelek in na kaj vse je potrebno paziti?

Sonaraven sadno-zelenjavni vrt je šola v naravi, kjer se učimo celo življenje. Predstavlja najbolj svež in najbližji supermarket, ki nam ga narava podarja in eno najboljših sprostitev, ki si jih lahko namenimo za naše zdravje. V svojem približno uro in pol dolgem predavanju podelim spoznanja in nasvete, ki mi jih je narava nesebično razodela v petnajstih letih mojega ekološkega vrtnarjenja in sadjarjenja. Med drugim predstavim pomen izbora tolerantnih sort vrtnin in sadnih rastlin, kako se učinkovito izognit ušem in nekaterim ostalim škodljivcem, kako pripravit odličen kompost, s čim gnojit oziroma oživljat zemljo, podelim nasvete za boljšo rast pri posameznih vrstah vrtnin oziroma sadnih dreves, spregovorim o pomenu pravilne rezi sadnih rastlin in še in še…

Čaka nas res veliko zanimivosti, ki mi jih je narava zaupala v zadnjih letih mojega vrtnarjenja in sadjarjenja, lepo vabljeni!

Samooskrba bo vse bolj pomembna.