Gostinsko-turistični zbor Slovenije 2014

Gostinsko-turistični zbor Slovenije je letos potekal od 13. do 15. 10.2014 v kongresnem centru Bernardin v Portorožu. Snovalci turizma so poskrbeli za pahljačo skrbno izbranih vsebin, ki so se začeli z Dnevi slovenskega turizma, glavni organizator je bila Javna Agencija SPIRIT Slovenija.

V torek, 14.10.2014 se je program začel s posvetom v hotelu Histrion, kjer je imel uvodni nagovor Peter Misja, predsednik TZS. V nadaljevanju sta bila predavatelja Mateja Gruden in dr. Andrej Pompe – tema: zgodbe turizma in izziv za mlade v programih za pospeševanje turizma. Posvet je pozdravila tudi sekretarka TZS Karmen Burger. Namen posveta je nadaljevati tradicijo in hkrati ponuditi prijetno doživet dan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V popoldanskih urah pa je bila zaključna prireditev TZS Moja dežela – lepa in gostoljubna, kjer so podelili priznanja tudi gorenjskim krajem. V kategoriji manjših mest so dobile priznanje Cerklje in Železniki, med mestnimi jedri Kranj in Radovljica. Najlepše trško jedro ima Trzin, med turističnimi kraji je bil nagrajen Bled, med kampi pa kamping Bled in Kamp Šobec. Prvo ocenjeno mladinsko prenočišče je YH Pod Voglom in Hostel Bledec.

V okviru TZS so sodelovale osnoven šole v tekmovanju Zlata kuhalnica, iz Gorenjske sta bili OŠ A. T. Linharta iz Radovljice in OŠ dr. J.M. Bohinjska Bistrica. Pomerili so se v pripravi rižot in istrskih fritul. Na posebni razstavi pa so bili na ogled posebni praznični pogrinjki in razstava kulinaričnih in slaščičarskih izdelkov.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA