KMEČKI PRAZNIK POD STORŽIČEM

IMG_1348

Letošnje dvodnevno dogajanje je v Bašelj spet privabilo veliko število obiskovalcev, tako domačinov, kot iz drugih krajev.

Bašljanski fantje so v soboto organizirali veseli večer z veselimiSvati. Nedelja pa je bila namenjena prikazom starih ljudskih običajev, napovedoval jih je Luka Roblek.

Obiskovalci so lahko videli, kako se je včasih izdelovalo maslo, kot kulinarično ponudbo  pa so letos člani TD Bašelj ponudili: masovnek, kislo mleko, ajdove žgance, domač kruh iz krušne peči, flancate, štruklje in pa posmodulo, ki se je včasih pekla po vaseh v okolici Preddvora. Za mesojedce pa so pripravili svinjsk a rebrca, pečenega odojka, golaž, pa tudi čevapčiče. Za ljubitelje plesa in dobre glasbe  je poskrbel ansambel Slovenski zvoki in tudi obiskovalci so napolnili plesišče. Starodobni vrtiljak pa je bil pravo doživetje za otroke.