Mobilna aplikacija – TURISTIČNI VODNIK

Spoštovana društva na Gorenjskem!
 
So vaši dogodki in znamenitosti že objavljeni v NOVI MOBILNI APLIKACIJI? 
– VNOS IZVAJAJO OBČINE / TIC-i na vašem območju
– PODATKE (besedilo, fotografije) ZA OBJAVO LAHKO POŠLJETE TUDI DIREKTNO NA TZS:  bisera.djutovic@turisticna-zveza.si  in jih bodo umestili v aplikacijo.
 
Podrobneje:
Turistična zveza Slovenije (TZS) je v novembru vzpostavila mobilno aplikacijo Slovenski turistični vodnik z vgrajenimi Googlovimi zemljevidi, ki vabi k odkrivanju znane in manj znane Slovenije še zlasti domače obiskovalce, v drugi fazi pa bo prevedena tudi v angleški jezik. 
image.png

Osnovni namen digitalnega turističnega vodiča je približati znamenitosti in lepote Slovenije čim večjemu krogu ljudi.

Aplikacija uporabnikom mobilnih naprav prikazuje interesne točke v bližini njihove trenutne lokacije: naravne in kulturne znamenitosti, prenočitvene zmogljivosti, gastronomsko ponudbo, športne in druge aktivnosti, prireditve in prometne informacije. Prikaz interesnih točk se sporti prilagaja geolokaciji uporabnika, ta pa lahko območje iskanja tudi razširi. Izbrane interesne točke lahko tudi uvrsti med priljubljene – za prihodnji ali vnovični obisk. Uporabnik lahko preveri zanimivosti v njegovi bližini, aplikacija pa ga s pomočjo navigacije na podlagi njegove geolokacije povede do njih. 

Aplikacija je brezplačna in jo je mogoče prenesti v Google Play trgovini, prenos za iPhone platformo pa bo možen v začetku prihodnjega leta. Aplikacijo najhitreje najdete, če v iskalnik vpišete “turistični vodnik” https://play.google.com/store/apps/details?id=com.scresn.tzs&hl=sl

 Poskrbite, da bodo v aplikaciji vidne  tudi vaše znamenitosti in dogodki.