Novice - Projekti

Podelitev priznanj na 50. srečanju gorenjskih turističnih društev

Letošnje 50. srečanje Gorenjskih turističnih društev je potekalo v Žireh. Slavnostni dogodek bi moral potekati že lanskega oktobra, vendar se je zaradi situacije s korono vse skupaj zavleklo in prestavilo na konec poletja 2021.

Za organizacijo je poskrbelo TD Žiri, ki se je s programom nadvse potrudilo. Predstavila se nam je Klekljarska šola Žiri z mentorico in učenci. V kulturnem programu nam ja na zanimiv način spregovoril Rok Klemenčič. V narečju nam je predstavil Žiri in Žirovce. V spodnjih prostorih so na ogled, svoje izdelke, postavili umetniki in ustvarjalci Žirov. Glasbenih Simon Šubic pa nam je s pesmijo obarval zaključek druženja.

Osrednji del je predstavljala podelitev priznanj našim najprizadevnejšim članom ter tistim, ki veliko prispevajo k razvoju turizma in skrbijo za urejenost krajev. Priznanja so prejeli tudi trije najlepši gorenjski nageljni. Program je v šopek povezala Jana Jenko. Več o nagrajencih pa v nadaljevanju:

Nagrajenci za leto 2020.

Gorenjska turistična zveza se še enkrat zahvaljuje TD Žiri, posebej pa njeni predsednici gospe Majdi Treven, za čudovito izvedbo srečanja, topel sprejem in prireditev s podelitvijo priznanj.

Urednica spletne strani.