Praznik sira in vina in KRAVJI BAL V BOHINJU

Praznik sira in vina in KRAVJI BAL V BOHINJU

 

V Bohinju so pripravili na predvečer Kravjega bala že 2. praznik sira in vina v Dvorani Danica v Bohinjski Bistrici. Domače sirarne so postregle specialitete s sirom. V program so vključili še delavnice za otroke in zabavo z glasbo.

Nedelja pa je s čudovitim vremenom privabila obiskovalce v Ukanc pod Pršivcem na že 59. Kravji bal, ki so dodobra napolnili travnike na prireditvenim prostoru. Program je povezoval Kondi Pižorn, za glasbo je skrbel Alfi Nipič in njegovi muzikantje, nastopile so folklorne skupine, v povorki so živino s planin pospremili bohinjski majerni in majerice, tudi z otroki. Zadnji v sprevodu je nosil basengo. Na številnih stojnicah so obiskovalci lahko kupili vse od domačih kulinaričnih dobrot, do oblačil, obutve, usnjene galanterije, suhe robe,…..

Podelili so zvonce najboljšim bohinjskim cikam letošnjega Kravjega bala. Ta prireditev je pomembna za ohranjanje tradicije, čaščenja planšarjev in sirarskih planin,/ letos so prišli iz planine Velo polje, Suhe, Zajamnikov in Konjske doline,/ pa tudi za podaljšanje turistične sezone Bohinja. To je bil še en bohinjski praznik v nizu številnih poletnih dogajanj Bohinja.