Tamkajšnje Turistično društvo je pripravilo prijetno prireditev ob izdaji knjižici receptov Dobrote iz prgarije Ključna sestavina je prga ali moka iz posušenih hrušk tepk.
Člani TD in KTD so Prgarski dan prirpavili že četrtič z namenom, da obudijo jedi iz tepkine moke. Dobrote predstavijo tudi na vsakoletnem sejmu Alpe Adria v Ljubljani. Recepte je več let zbirala Bojan Pipan, s temi jedmi pa so želeli obuditi kulinarično in turistično podobo kraja. Hruške so v teh krajih začeli saditi po ukazu Marije Terezije, ki je želela omiliti lakoto med številnimi družinami. Skupina kuharic je za prireditev pripravila vseh 15 jedi, katerih recepti so zbrani v knjižici, uvod vanjo pa je napisal etnolog dr. Janez Bogataj. Pravi, da knjižica predstavlja primer, kako graditi sodobno kulinarično prepoznavnost kraja. Prireditev so popestrili številni glasbeni in
kulturni nastopi, dvorano tamkajšnjega Kulturnega doma pa so obiskovalci napolnili do zadnjega kotička.