SREČANJE GORENJSKIH TURISTIČNIH DELAVCEV V KRANJU

Gorenjska turistična zveza je v sodelovanju z Zavodom za turizem in kulturo Kranj gostila člane turističnih društev, ki so si po vodenem ogledu Kranja in rovov pod starim Kranjem izmenjali dobre prakse in nasvete. Sprejema v avli Mestne občine Kranj so se udeležili direktor Zavoda za tuirzem in kulturo Kranj Tomaž Štefe, podpredsednik Turistične zveze Slovenije Dominik S. Černjak in podžupan v opravljanju funkcije župana občine Bohinj Jože Sodja.

S podeljevanjem priznanj je Gorenjska turistična zveza na osrednji prireditvi izrazila hvaležnost posameznikom in društvom, ki vsak po svoje prispevajo k urejenosti domačih krajev in k sodelovanju
turistične organizacije. Predsednica zveze Lucija Kavčič in sekretarka zveze Mirjam Pavlič sta podelili dve priznanji za 50-letno delovanje TD Davča in  TD Gorenja vas.

V okviru projekta TZS “Moja dežela – lepa in gostoljubna” in pod sloganom GTZ: Drobne posebnosti, ki bogatijo kraj so priznanja prejeli: TD Kranjska Gora, TD Stari vrh in Metod Mezek iz Gorenje vasi. Na predlog TD Bled pa iz naslova ekologije še: hotel Savica, hotel Astoria, Vila Mila in hotel Ribno. Na predlog TD Bohinj pa so letos prejeli priznanja skrbniki vaških vodnih korit; Janez Zupanc, Franc Kocjanc, Janez Zupanc, Jaka Zupanc in Izidor Tavčar. Priznanja za dolgoletno prizadevno delo pri TD pa so prejeli: Anka in Janez Dolinar iz TD Gorenja vas, Ekipa mladih iz TD Gorenja vas, Anita Žun in Rado Snedic iz TD Šenčur, Mimi Rozman, Milena Cuderman, Francka in Franc Vene iz TD Kokrica, Boštjan Luznar iz TD Mošnje, Štefan Novak in Blaž Finžgar iz TD Begunje, Rok Klemenčič, Nataša Demšar in Milica Primožič iz TD Žiri, Klavdija Gomboc iz TD Kranjska Gora in Janko Peterman iz TD Gorje.

V okviru akcije “Vrnimo gorenjski nagelj na okna in balkone” z namenom, da se ohrani ta avtohtona rastlina pa so priznanja prejele: Marta Došan iz Topol pri Mengšu, Mojca Žula iz Radovljice in Ivica Mohorič iz Tupalič. Za pester kulturni program  so poskrbeli: za povezovanje programa Slavica Bučan, za ples Folklorna skupina Iskraemeco, za lepe pesmi pa Kranjski kvintet in Kostanarji.

Fotografije je posnel  Damijan Janežič.

IMG_2929 IMG_2930 IMG_2932 IMG_2939 IMG_2942 IMG_2925 IMG_2926 IMG_2927