Nekategorizirano

Svetovni dan Turizma v Žireh

V torek, 27. septembra bomo v Žireh, na svetovni dan turizma predstavili projekte, ki so bili sofinancirani  v okviru projekta CCI4Tourism, katerega Razvojna agencija Sora v mednarodnem partnerstvu izvaja z namenom razvoja in spodbujanja kulturno–kreativnega turizma na Škofjeloškem območju. Na dogodku predstavljamo nove, sveže projekte, ki povezujejo sektor turizma in kulturno-kreativnih industrij.Posebej predstavljen in izpostavljen je ravno naš projekt, projekt Turističnega društva Žiri, ki smo ga z domačim podjetjem Dever zaključili že v mesecu juliju.


Dogodek se bo pričel ob 16.30, pred Staro šolo oz. Muzejem Žiri, od koder vas bodo predstavniki Turističnega društva Žiri in podjetja Dever pospremili na kratek sprehod po delu poti žirovske kulturne nepremične dediščine ter predstavili nov Interaktivni zemljevid Žirov. Pot boste zaključili na Vrtu in galeriji Kržišnik, kjer  bo najprej predstavljen vrt in projekt digitalizacije rastlin.


V čudovitem ambientu vrta bodo potekale tudi druge predstavitve projektov. Rozamunda in TD Škofja Loka bosta predstavila svoj projekt razvitih spominkov Loške hiše, KUD Kamot in TD Gorje razvito tematsko pot s slikanico Volčje potovanje od Vintgarja do Soteske, gostilna Pr’ Pepet in E-Art Institut svoj glasbeno-gastronomski abonma Loške glasbene vilice, Domačija Tešnak pa njihov otroški glasbeni tabor. Veseli smo tudi sodelujočih iz primorsko-notranjske regije – Janja Urbiha bo predstavila svoj turistični produkt Čajanka z grofico Greto, Sonja Prosen pa projekt butičnih nastanitev BelaKapa.Po uradnem delu vas vabimo na pogostitev in prijetno druženje.
Preživite svetovni dan turizma v družbi tistih, ki s svojim delom prispevajo k razvoju inovativnega, kreativnega in trajnostnega turizma na našem območju.


Vljudno vabljeni v imenu vseh sodelujočih, še posebej pa v imenu Turističnega društva Žiri.

Urednica spletne strani.