TD Kokrica – 22. odprto prvenstvo v sekanju pirhov

Turistično društvo Kokrica je na velikonočni ponedeljek 28.3. 2016 pripravilo že 22. odprto prvenstvo v sekanju pirhov ob Mercator centru na Kokrici seveda ob pomoči Mercatorja d.d. in ob pomoči PGD Kokrica, ki je bilo med 9. in 12. uro.

Igre na prireditvi:
1. sekanje pirhov za odrasle in za otroke
2. zbiranje pirhov
3. valicanje – trkljanje pirhov po grabljicah
4. valicanje po perivniku
5. nošenje jerbasa
6. risanje na pirhe – otroci
7. sekanje pirhov – ekipno

Pri vseh teh prireditvah sodeluje celoten UO TD Kokrica, vsak ima svojo zadolžitev in obiskovalci so zelo zadovoljni z dobro organizacijo in tudi zanimivostjo prireditve, saj ohranja tradicijo praznika velike noči.

Tekmuje se s starimi slovenskimi kovanci za 5 tolarjev. Pirh je postavljen v peharju v oddaljenosti 1,50 m. Pri polnem zadetku, ko kovanec ostane v pirhu, tudi če pirh obrnemo, tekmovalcu pripada pirh in dobi 3 točke. Mercator je za vsako od naštetih iger podaril nagrado.
Prireditev, ki je že tradicionalna na Kokrici, je obiskalo veliko število obiskovalcev v celem dopoldnevu. Veliko zanimanja je bilo za prospektni material na stojnici GTZ. Obiskovalci so se zanimali za prireditve po ostalih krajih Gorenjske, pa tudi če imamo informacije o morebitnih pohodnih in kolesarskih poteh Gorenjske. Vse bolj se ob takih prilikah kaže ideja, da bi morda potrebovali skupni kolesarski ali pohodni zemljevid Gorenjske.

IMG_0598 IMG_0596 IMG_0597

IMG_0594