Nekategorizirano

TD na sejmu Alpe Adria v Ljubljani

Na letošnjem sejmu Alpe Adria v Ljubljani, ki je potekal od 15. do 18. 2. 2023, so se v okviru Gorenjske turistične zveze predstavila TD z Gorenjske: Bohinj, Gorje, Naklo, Železniki, Žirovski vrh, Davča, Mengeš, Plac Tržič, LIK Naklo, predstavljeni pa so bili tudi Mali pustolovci – dogodki in vsebine za družine in vrtce. Društva so predstavila svoje programe in prireditve, povabila na njihove pohodne in kolesarske poti, kulturne zanimivosti, kulinarična srečanja, skupaj pa so v okviru GTZ izdali tudi zgibanko s prireditvami v letošnjem letu.

Za popestritev so nastopile tudi glasbene skupine: Folklorna skupina Svoboda Mengeš,  Harmonikarski orkester Železniki, Folklorna skupina Zala iz TD Žirovski Vrh, Polanska dekleta…. Udeležbo na sejmu so društva ocenila kot pozitivno, saj je predstavitev za celo Slovenijo tudi priložnost za izmenjavo dobrih praks.

Skratka, Gorenjska se je spet pokazala pod sloganom: skrivnostna in lepa. Predstavitev na sejmu pa pomeni tudi izmenjava dobrih praks med TD.

Urednica spletne strani.