Nekategorizirano

TD Žirovski Vrh vabi na pohod skozi Zalo

Tudi letos vas TD Žirovski Vrh vabi, da se udeležite tradicionalnega vodenega Pohoda skozi Zalo!

Letošnji pohod organiziramo na praznični dan 1. maja. Začetek in zaključek pohoda je ob novem Domu nad Zalo, naslov – Žirovski Vrh 44a, 4226 Žiri, ob 9. uri.

O lepotah gozda Zale je pisal že pisatelj Ivan Tavčar, v knjigi V Zali. Nekateri jo boste prepoznali po nadaljevanki “Ljubezen nam je vsem v pogubo”. Da bi spoznali zgodbo vam ni potrebno prebirati knjige, saj jo lahko doživite na tematski poti, katero je za vas oblikovalo TD Žirovski Vrh. Tudi letos vam pripravljamo topel domač sprejem in se že veselimo dneva, ki ga bomo preživeli skupaj. Pokazali vam bomo najlepše in najbolj zanimive kotičke Zale in Žirovskega Vrha. Seznanili vas bomo s številnimi zanimivostmi in vas pogostili s ponudbo domačih kmetij. Celoten program bodo popestrili tudi kulturni vložki domačih kulturnih sekcij, ki se dostikrat naslanjajo na vsebino našega pisatelja Ivana Tavčarja. Za zaključek nas v Domu nad Zalo čaka topla malica ter veselo druženje. Ob tej priliki se nam bodo predstavili tudi turistično društvo iz Gorenje vasi in Pihalni orkester Alpina Žiri.

Pričetek pohoda je ob 9h uri!  Predlagamo, da pridete kake pol ure prej, tako boste lahko v miru parkirali in uredili vse formalnosti! 

Urednica spletne strani.