DrustvaPanoramaPrireditve InformacijePovezave

Turistično društvo SLAJKA Hotavlje

Domov
 

Kozolec toplar Hotavlje so oddaljene 20 km od Škofje Loke v smeri proti Žirem. V vasi je sto hiš z majhno cerkvico sv. Lovrenca, kužnim znamenjem, urejeno oklico in nahajališčem apnenca - hotaveljskega marmorja.

Nastanite se lahko v apartmaju pri "Boštjanovcu" na Hotavljah ali na Hlavčih njivah v penzionu "Rezka" z bazenom, ali na kmečkem turizmu "Pri Martinovcu" v Ravneh pri Suši. Okrepčate se lahko v gostilni Lipan na Hotavljah. Zavijete lahko v slikovito vas Leskovico pod Blegošem na kmečki turizem "Pri Novškarju".

Iz Leskovice lahko nadaljujete pot na Blegoš (1863 m), katerega lepote je opisal že pisatelj Ivan Tavčar. Dostop nanj je možen tudi preko Suše in Žetine. Na Blegošu je planinska koča (tel.: 050-614-587), kjer dobite hrano in pijačo. Iz Leskovica pa lahjo nadaljujete tudi pot na Črni vrh, kjer se boste pozimi prijetno nasmučali.

Iz Hotavelj se lahko povzpnete na Slajko (900 m), kjer vas bo pričakala prijazna koča z dobro hrano, dvanajstimi ležišči, teraso, tušem in sanitarijami ter prijetnim razgledom. Pot lahko nadaljujete na Ermanovec (tel. številka oskrbnice Katarine: 040-668-804).

Lepa izletniška točka je tudi Gora - Malenski vrh, ki se dviga nad Sušo. Z nje je lep razgled na Kamniške alpe, Kranj z okolico ter druge okoliške kraje. Ogledate si lahko tudi čudovito cerkev.

Za kogar pa je vzpon na Goro pretežak, se lahko ustavi v Suši na kmetiji pri Golešnik, kjer lahko jaha islandske konje in uživa v lepi pokrajini, miru in spokojnosti.

V letošnjem letu nas lahko obišče na naslednjih prireditvah

  Dan šmarnic na Slajki -27. maj 2007
  Večer slovenskih podoknic - Hotavlje - večer podoknic, igra, kulturni program, veselica (11. avgust 2007)
  Semanji dan 12. avgust 2007

  Martinovanje 10. november 2007

Informacije:
Predsednik TD Hotavlje Slajka Ciril Buh
GSM: +386(0) 41 285 646
E-mail

Domov | Informacije | Povezave
Panorama | Prireditve

Copyright © 1997 Gorenjska turistična zveza
Zadnja sprememba: 29. julij 2008